Zwarte Woud

Zwarte Woud

Vakantie in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in Duitsland. Een unieke regio die zeker de moeite waard is. Kastelen, koekoeksklokken en natuurlijk Schwarzwalder Kirsch-taart: het Zwarte Woud in het zuidwesten van Duitsland is een even sprookjesachtige als smakelijke bestemming. Het zwarte woud heeft een rijke historie. Om te beginnen het verhaal achter de koekoeksklok. De koekoeksklok vindt zijn oorsprong in het Zwarte Woud. De houten klokkensoort waaruit ieder uur een koekoek komt koekeloeren (oftewel ‘koekoekeloeren’) is een uitvinding uit de 17e eeuw. Wil je een vakantievilla boeken in het Zwarte Woud of elders in Duitsland kijk dan bij onze luxe vakantiehuizen in Duitsland

Zwarte Woud en bezienswaardigheden 

  • Je kan Burg Hohenzoller dagelijks bezoeken tussen 10.00 uur en 17.30 uur. Een ticket kost 22 euro.
  • De stad Freiburg im Breisgau is de grootste stad en vormt het  historische centrum van de regio.
  • Zie het Zwarte Woud vanuit een gondel met de Schauinslandbahn, een rit duurt ongeveer 20 minuten.
  • In Furtwangen kan je zelfs een museum over de bijzondere koekoeksklokken bezoeken.
  • De watervallen van Triberg een van de hoogste van Duitsland. 
  • Het meer Titisee ligt aan de voet van de Feldberg en is erg populair bij watersporters. 
  • Als je op zoek bent naar goede wijnen, heerlijk eten en cultuur in overvloed, dan is Oberkirch de plaats van bestemming.
  • Gengenbach is misschien wel het mooiste dorpje van het Zwarte Woud.

Waar naar toe in Duitsland?

Vakantievilla of luxe vakantiewoning boeken in het Beierse of Zwarte Woud is eenvoudig.

Het Zwarte Woud en de Watervallen

In het Zwarte Woud vind je enkele van de hoogste watervallen van Duitsland: de Triberger Watervallen. Te vinden in de plaats Triberg, ruim 12 kilometer ten noorden van Furtwangen. Om deze watervallen op hoogte te bezichtigen, moet je een vrij stevige klim maken van ruim 2 kilometer. Je passeert twee houten bruggen en kijkt onderweg over de bergrand heen op de daken van Triberg neer.

Het Zwarte Woud: Freiburg

Freiburg, of Freiburg im Breisgau, is de regionale hoofdstad van het Zwarte Woud. Vooral het oude gedeelte van deze universiteitsstad trekt veel bezoek. Onder meer vanwege de hoofdkerk Munster van Freiburg. Een ander opvallend element van de Munster van Freiburg is de 116 meter hoge, gotische toren van rood zandsteen. 

Burg Hohenzollern in het Zwarte Woud

Burg Hohenzollern is sinds de 11e eeuw in het bezit van de familie Hohenzollern. Vlakbij het stadje Hechingen ligt het 855 meter hoge landpunt Zollernberg, dat ook wel Zoller of Zollern wordt genoemd. Dit is een van de meest bezochte kastelen van Duitsland. Populair vanwege de vele puntdaken variërend in grootte en de middeleeuwse kasteelmuren op meerdere niveaus.

Ontdek Freiburg

Wil je een Familievakantie boeken voor het hele gezin bekijk dan het zwarte woud en Freiburg eens.

Europa park in het Zwarte Woud

Op zoek naar vertier voor het hele gezin in het Zwarte Woud? Europa-park is het amusement park voor het hele gezin. In Rust, 38 kilometer ten noordwesten van Freiburg, bevindt zich sinds 1975 het Europa-Park. Dit veelzijdige attractiepark van 97 hectare groot is opgedeeld in achttien themagebieden waarbij steeds een Europees land centraal staat (ook Nederland).

Actieve vakantie Zwarte Woud

Voor een actieve vakantie is het zwarte woud een ideale omgeving. Het Zwarte Woud telt Inmiddels 45 wandelpaden voor puur wandelplezier die de harten van liefhebbers sneller laten kloppen. Alle paden zijn gecertificeerde premium wandelpaden en verdwalen is vrijwel onmogelijk. Bovendien hebben deze paden een culturele of culinair thema, zoals wijn, Schnaps en Schwarzwälder Schinken. De wandelingen duren een halve of hele dag en de lengtes variëren van 6 tot 18 kilometer.

Je kunt ook kiezen voor verschillende fiets of mountainbike routes in het zwarte woud.  Zoals gezegd zijn er ook genoeg watersport mogelijkheden in de regio te vinden. Met de Kayak op avontuur en daarna gezellig bij een lokaal restaurant eten. Kom genieten van de prachtige natuur en de streekproducten. 

One Comment

  1. […] spa, fitnessruimte en nog veel meer. Of u nu naar Duitsland reist om door de bossen van het Zwarte Woud te wandelen of op zoek bent naar de perfecte spa-ervaring – met een luxe vakantiehuis zult u […]

Comments are closed.