Malmedy

Malmedy Ardennen

Malmedy

Malmedy is een baken van rust en de weinige inwoners, slechts 6500, zijn zeer vriendelijk. De stad is gelegen in een groene omgeving waar de rivieren de Warche en de Warchenne samenvloeien. Tijdens het Ardennenoffensief in de Tweede Wereldoorlog werd stadje een triest dieptepunt van oorlogsmisdaden. Bij het in de buurt gelegen gehucht Baugnez werden enkele tientallen gevangengenomen Amerikaanse soldaten vermoord. In en rondom Malmedy is van alles te zien en te doen. Zo kunt u in het centrum een mooie kathedraal uit de 18de eeuw bewonderen. Ook het klooster uit de 17de eeuw, het Malmundarium, is zeker de moeite waard. 

Te doen in Malmedy

  • Malmundarium vervult sinds enkele jaren een belangrijke functie voor de stad Malmedy en herbergt mooie musea.
  • De Kruisweg in Malmedy is een mooie korte wandeling naar een bijzonder mooi uitkijkpunt met uitzicht over de stad.
  • Kasteel Reinhardstein is schitterend gelegen in de bossen en open voor publiek!
  • De Hoge Venen staan bekend om de veenmoerassen en de mooie bossen. Er zijn vele schitterende wandelroutes uitgezet!
  • Museum December 1944 is indrukwekkend! Voor de ingang van het museum staat een bijzondere gave Duitse Tiger Tank
  • Bezoek circuit Spa Francorchamps Op dit circuit wordt ieder jaar een Formule 1 wedstrijd gehouden.

Vakantievilla Malmedy huren

Boek een luxe vakantievilla in de Ardennen in Malmedy

Streekproducten Malmedy

Omdat er steeds meer druk komt op lokale producenten, waden we u zeker aan om een bezoek te brengen aan Le Coin des producteurs. Allereerst smaken de producten veel beter. Ook zijn alle producten natuurvriendelijk gemaakt. Aan de Route de Spa 52, 4960 Malmedy bent u elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 welkom. In de omgeving zitten ook andere kleine landbouw winkel die u kunt vereren met een bezoek.

Quad rijden Malmedy en Filot

Quad rijden in de Ardennen is super leuk voor jong en oud. Gezellig met vrienden of de familie het mooie landschap verkennen op een 90 tot 700 cc quad. U gaat over kleine weggetjes en door stroompjes en al snel zit u helemaal onder het stof en modder. Wij bieden het quad rijden aan in de omgeving van het dorpje Filot.

Voor alle zware quads is een rijbewijs B verplicht maar er zijn ook lichte quads waarop kinderen vanaf 6 jaar mogen rijden. Men kan dus ook quad rijden Zonder rijbewijs. Onderstaande Quad Rijden arrangementen zijn het hele jaar door te boeken.

BROUWERIJ PEAK

Bierliefhebbers moeten zeker ook naar Brasserie Peak, die op het hoogste punt van België en op een steenworp afstand van het Signaal van Botrange ligt.  De bieren worden er gebrouwen met water uit de Hoge Venen. Bierproeverijen en restaurant, buitenspellen voor de kleintjes,… Na een wandeling door de streek is dit de ideale plaats om uit te blazen!

WINTERFEESTEN

Tijdens de winterfeesten in de eindejaarperiode zijn er tal van activiteiten te doen.  Een schaatsbaanculinaire hoogstandjes voor Kerstmis, concertententoonstellingenkunstenaars- en ambachtsmarktkermis… Meer dan redenen genoeg om de streek tijdens de feestdagen te bezoeken!

2 Comments

  1. privé zwembad - Huur Vakantievilla

    […] stadjes te vinden. Bezoek bijvoorbeeld Luik met zijn mooie oude binnenstad. In de plaatsen rond Malmedy, Stavelot, Durbuy, Dinant en vele andere plaatsen, beschikken veel vakantiehuizen over een prive- […]

Comments are closed.